Rigoletto

- Verdis tragiske og romantiske opera

PRODUCENT: GUIDOPERA MEDVIRKENDE: GUIDO PAEVATALU, NIELS JØRGEN RIIS, VIBEKE KRISTENSEN M.FL. KOMPONIST: GUISEPPE VERDI INSTRUKTION: GUIDO PAEVATALU SCENOGRAFI: GUIDO PAEVATALU

KL 18 INDLEDNING VED GUIDO PAEVATALU CA. 30 MIN. FORESTILLINGEN BEGYNDER KL. 19.30

FRA KL 18 SERVERER TEATERKREDSEN EN LET TAPAS ANRETNING OG ET GLAS VIN TIL 95 KR. KØBES SAMMEN MED BILLETTERNE

FORESTILLINGEN ER ARRANGERET I SAMARBEJDE MED HOBRO MUSIKFORENING OG SPONSERET AF SPAREKASSEN HOBRO FONDEN

Operakompagniet GuidOpera er et mindre kompagni, som rejser rundt i Danmark og Sverige med deres operaproduktioner. De har skabt flere farverige, dramatiske og humoristiske kammeropera-versioner.

Rigoletto er uden tvivl en af Verdis mest kendte og elskede operaer. I denne version er handlingen flyttet frem til nutidens Italien, som er lige så fuld af forfængelighed og overfladiskhed som i 1500-tallet, hvor operaen oprindeligt udspillede sig. Men handlingen er den kendte med Rigoletto, hertugen af Mantova og Rigolettos elskede datter Gilda i hovedrollerne. Her møder vi skønheden og udyret i den første kærligheds passion, men også korruption og bedrag. Alt indrammet af Verdis kendte og fortryllende musik. Rigoletto er alt det, vi elsker ved opera. Den er både smuk og følelsesfuld, og vi kommer til at høre alle de kendte arier, som fx i den mesterlige kvartet ”Bella figlia della more” og hertugens arie ”La donna e mobile”.

Guido Paevatalu synger rollen som Rigoletto, som han har gjort mange gange rundt om i Verden. Niels Jørgen Riis synger rollen som hertugen af Mantova, hvilket han også har gjort mange gange før. Derimod debuterer Vibeke Kristensen i den store og krævende rille som Gilda.

 

31. januar 2018 kl. 18.00
Mariagerfjord Gymnasium

Pris: Løssalg 195 kr / Medlem 165 kr / Ung under 25 år 65 kr
Varighed: FRA KL. 19.30: 2 TIMER 30 MIN INKL. PAUSE

Umbraco.Web.PublishedCache.XmlPublishedCache.XmlPublishedProperty